Imperia

Dessa stackars män

Kategori: Allmänt

Idag kan vi läsa i Expressen om Miiko Albornoz som spelar  i MMF och som våldtagit en 14-årig tjej, eller förlåt sexuellt utnyttjat en 14- årig tjej. För det var så domen blev. Sexuellt utnyttjande av barn!

I expressen skriver journalisten Jan Peter Andersson om Miikos tuffa tid och hur han suttit hemma och gråtit över detta.

Ska vi tycka synd om honom? Denna vuxna man som har utnyttjat ett barn på 14 år?

Är det någon som undrat hur mycket tårar som runnit från den 14- åriga tjejens ögon. Hur hon mår och känner efter det här.

"Det har varit mycket känslor" säger Miiko.

Är det någon som bryr sig om dig Miiko och dina känslor? Ingen borde göra det iallafall. Men fler borde bry sig om vad du utsatt ett barn för. Hur hon mår nu? Hur hon blivit påverkad av det här för resten av sitt liv.

Hur tänkte du Miiko?

Du känner att du haft det tufft och att det varit mycket känslor. Du säger inget om att du ångrar dig, att du mår dåligt för att du utsatt ett barn för det du gjorde.

Jan Peter Andersson, journalist på Expressen. Har du inget ansvar alls för vad din text förmedlar?

Din text säger att det är synd om en man som utnyttjat ett barn, den berättar hur jobbigt det är för en man att bli påkommen. Den visar på hur mycket stöd denna man har runt sig, hur han nu kan sitta i sin fina smokingkavaj och dricka champagne.

Nu är det jag som vill gråta. Gråta över det förbannade mansidealet som tillåter män att bete sig som svin och hur andra män stöttar upp dem. Vidrigt.

 Länk till expressen: http://www.expressen.se/kvp/sport/albornoz-har-suttit-hemma-och-gratit/

Kommentarer


Kommentera inlägget här: